الگوی کندل چکش چیست؟
در تحلیل تکنیکال روشهایی وجود دارد که به وسیله آنها میتوانیم برای خرید سهم در بازارهای مالی تصمیمگیری کنیم. یکی از این روشهای تحلیلی، پرایس اکشن است. در پرایس اکشن با مشاهده کندل استیکها میتوانیم روند قیمت را تشخیص دهیم. کندلها خود الگوهای مختلفی دارند که از مهمترین آنها الگوی کندل چکش یا همر است. اگر با الگوی کندل چکش آشنا نیستید با ما در این مقاله همراه باشید.
کندل چیست؟
در لغت انگلیسی کندل به معنی شمعدان است و به نمودارهای قیمتی سهم در تایم فرمهای مختلف گفته میشود. این کندلها برای اولین بار در بین برنج فروشهای ژاپنی و برای شناسایی بازارهای مالی مورد استفاده قرار گرفت. کندلها نمودارهایی هستند که قیمت بالا و پایین، باز و بسته شدن سهم را در یک بازه زمانی بیان میکنند و این بازه زمانی میتواند یک دقیقهای، پنج دقیقهای، یک ساعته، یک روزه و… باشد. به عنوان مثال در یک کندل یک دقیقهای باز و بسته و بالاترین و پایینترین قیمت در یک دقیقه نشان داده میشود و تا وقتی کلوز یا بسته شدن کندل تثبیت نشود نمیتوان گفت که آن کندل صعودی بوده یا نزولی.
زمانی میتوان از این نوع نمودار استفاده کرد که تغییرات قیمت سهم، روند مشخصی دارند. برای تشخیص الگوهای کندل استیک باید به نقاط مقاومت و حمایت هم توجه کرد تا به سادگی بتوان روندها و قیمتهای ورود را تشخیص داد. دقت کنید که الگوهای کندل استیک برای قیمتهای خروج از سهم عملکرد خوبی ندارند چرا که بیشتر نشان دهنده هیجانات و احساسات سرمایهگذاران هستند.
کندل استیکها الگوهای مختلفی دارند که به یک کندلی، دو کندلی یا سه کندلی تقسیم میشوند. الگوهای یک کندلی آنهایی هستند که تنها با بررسی یک کندل میتوان سیگنال ورود را دریافت کرد. دو کندلی و سه کندلی یعنی دو یا سه کندل طوری کنار هم قرار بگیرند که به ما سیگنال بدهند. برخی از الگوهای کندلی عبارتند از:
- الگوی کندل چکش یا همر
- الگوی مورنینگ استار
- کندل مرد دارآویز
- دوجی
- شوتینگ استار
- کیچر
اجزای نمودار کندل استیک چگونه است؟
کندل استیکها از دو قسمت اصلی بدنه و سایه تشکیل میشوند که بدنه اصلی کندل نشانگر قیمت آغازی و پایان معامله است و بخش سایه یا شدو، دو خط است که خط بالایی به سایه بالایی و خط پایینی به سایه پایینی معروف است. این سایهها دامنه نوسانات سهم را در دورههای زمانی معاملات مشخص میکنند.
هنگامی که قیمت باز شدن کندل کمتر از قیمت بسته شدن آن باشد یا به عبارتی با افزایش قیمت همراه باشد، کندل تو خالی، به رنگ سفید یا سبز است و هنگامی که قیمت باز شدن کندل بیشتر از قیمت بسته شدن آن باشد، کندل تو پر و به رنگ مشکی یا قرمز دیده میشود. شدو یا سایه نیز همانطور که گفتیم به قسمتی از کندل که خارج از محدوده قیمتهای باز و بسته شدن قرار میگیرد، گفته میشود.
الگوی کندل چکش (کندل همر) چیست؟
یکی از الگوهای کندلی بسیار کاربردی در پرایس اکشن، کندل چکش hammer است. خب برای این که یک کندل چکش را تشخیص دهیم باید به ظاهر آن مشرف باشیم. شکل ظاهری این کندل همانطور که از نامش پیداست دقیقا شبیه چکش است. یعنی بدنهای کوچک در بالا و سایهای بلند در زیر بدنه دارد. شکل ظاهری چکش را در نظر بگیرید، الگوی کندل چکش، دسته بلند با سری کوچک دارد. این کندل سه ویژگی دارد:
1- چکش در انتهای یک روند نزولی شکل میگیرد.
2- شدو یا سایه پایین آن حداقل دو برابر بدنه آن است و هر چه سایه بلندتر باشد اعتبار، قدرت و عملکرد آن بیشتر است.
3- بدنه یا بادی آن هم میتواند نزولی باشد یعنی قرمز و هم میتواند سبز باشد ولی بهتر است که سبز باشد تا نشانه برگشت روند باشد.
چکش انتهای یک روند نزولی شکل میگیرد و نوید برگشت روند را میدهد. این الگو، الگویی تک کندلی است و بیانگر وجود ضعف در فروشنده و قدرت در خریداران است. این الگو به این دلیل چکش نام دارد زیرا نشان دهنده این است که بازار در حال چکش کاری است و نمایانگر این است که قیمتها روند نزولی دارد و نزدیک به کف هستند. نکته دیگر این که تشخیص این که کندل چه نوع کندلی است 30 درصد مهم است و 70 درصد مهم است که بدانیم این کندل کجای یک روند تشکیل شده است تا بتوانیم نقطه ورود را تشخیص دهیم.
مفهوم کندل چکش در نمودارها چیست؟
تفسیر کندل چکش در نمودار این است که هنگامی که چکش شکل میگیرد قدرت فروشندگان در بازار بسیار کم است. یعنی سعی کردهاند که قیمت را پایین بیاورند اما نتوانستهاند و در نهایت خریداران پیروز ماجرا بوده و توانستهاند بر فروشندگان غلبه کنند. هرچه سایه کندل چکش بلندتر باشد نیز نشان دهنده این است که حجم معاملات در این قسمت بالا بوده است اما باز نهایت قدرت خریداران بر قدرت فروشندگان در بازار غلبه کرده است.
در روندهای نزولی اگر کندل چکش دیده شد به این معناست که روند نزولی رو به پایان است. به طور کلی برای تشخیص صحیح ورود بهتر است دو گواه را در نظر بگیریم. یعنی در صورتی که سایر ابزارها تایید کنند یک کندل میتواند نشانه آغاز روند صعودی در بازار باشد البته این وضعیت نموداری زمانی دقت و قدرت بیشتری پیدا دارد که کندل چکش در نواحی نقاط حمایتی تشکیل شود.
الگوی کندل چکش معکوس
الگوی چکش معکوس مانند چکش، الگویی بازگشتی است. در واقع قبل از الگوی چکش معکوس، روند نمودار نزولی است. زمانی که الگوی چکش معکوس شکل میگیرد، قیمت در محلی پایینتر از کندل قبل باز شده ولی روندی صعودی در پیش خواهد گرفت و از کندل اول بالاتر میرود. در نهایت قیمت سهم در نقطهای پایینتر از صعودش بسته میشود.
انواع کندل چکش
دو نوع کندل چکش داریم کندل چکش نزولی و کندل چکش صعودی که در ادامه با این دو حالت آشنا میشویم:
کندل چکش نزولی
زمانی که با تمام تلاش فروشندگان برای پایین آوردن قیمت، باز هم خریداران با قدرت کامل وارد شده و این اجازه را به فروشندگان نمیدهند، در نهایت قیمت بسته شدن کمتر از قیمت باز شدن خواهد بود و در نتیجه الگوی کندل چکشی نزولی شکل میگیرد.
کندل چکش صعودی
در کندل چکش صعودی فروشندگان میخواهند قیمت را پایین بیاورند اما خریداران با قدرت وارد شدهاند و نه تنها قیمتهای فروشندگان را کنترل میکنند بلکه حتی نمیتوانند قیمت بسته شدن را بالاتر از قیمت بازشدن نگه دارند.
هرگاه در یک روند صعودی به یک کندل چکش نزولی برخوردیم به این معناست که در نقطهای مشخص فروشندگان تلاش میکنند تا قیمتها را به اندازه مورد نظر خود پایین بکشند اما خریداران به یکباره وارد میدان شدند و قیمتها و طرح فروشندگان را خنثی کرده و قیمتها را مجدد افزایش دادند. به تعبیر دیگر تشکیل کندل چکش نزولی در روندی صعودی به این معناست که فروشندگان وارد بازی شده و میخواهند معادله بازی را تغییر دهند.
جمعبندی
الگوی کندل چکش، یک الگوی تک کندلی است که در تحلیل تکنیکال و برای تشخیص زمان ورود به سهم کاربرد دارد و بیانگر قدرت خریداران است. این الگو دو حالت کندل چکش نزولی و کندل چکش صعودی دارد و همنطور الگوی چکش معکوس که الگویی بازگشتی است.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)